18 Ιουν 2010

Μικροπρέπειες

* Ακόμα και στις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες υπάρχει πάντα ένας Παύλος Παπαδημητρίου για να μας ξενερώνει και να αναδεικνύει την εθνική μας κουτοπονηριά και μιζέρια... (stel)

Μικροπρέπειες του Ανδρέα Πετρουλάκη (στην ιστοσελίδα http://www.protagon.gr/ )

Δεν είναι που κάθε φορά που κερδίζαμε πλάγιο άουτ πανηγύριζαν σαν να είχαμε βάλει γκολ. Δεν είναι που όποτε κερδίζαμε κόρνερ ούρλιαζαν σαν να είχαμε βάλει γκολ στον τελικό. Δεν είναι που τους είχαν τελειώσει οι λέξεις όταν βάλαμε τα γκολ. Κυρίως ήταν η έλλειψη αξιοπρέπειας.

Μερικά πράγματα τα σκέφτεσαι από μέσα σου αλλά δεν τα λες στον αέρα όταν μεταδίδεις τον αγώνα, και μάλιστα από τη δημόσια τηλεόραση. Θες δεν θες συμπεριλαμβάνεσαι στις μικρές και μεγάλες προσλαμβάνουσες παραστάσεις που δημιουργούν ήθος. Επομένως είσαι υποχρεωμένος να υπερασπίζεσαι την περηφάνεια του παιχνιδιού και τον σεβασμό στον αντίπαλο.

Δεν γίνεται να κάνεις πάρτυ όταν αποβάλλεται παίκτης της άλλης ομάδας. Δεν λες ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Τοροσίδη επειδή έπεσε θεαματικά και κέρδισε την αποβολή. Σε τελική ανάλυση δεν υποτιμάς τόσο την ομάδα σου.

Δεν ζητοκραυγάζεις όταν σφαδάζει στο χορτάρι ένα από τα ατού των άλλων. Δεν λες «πιάνει τους προσαγωγούς, και όταν ένας παίκτης πιάνει τους προσαγωγούς πρόκειται για ένα ακόμα δώρο»- το επίπεδο των ελληνικών και οι συνήθεις ορθοπεδικές γνωματεύσεις είναι άλλη συζήτηση. Δεν φωνάζεις «ευκαιρία, τώρα που παίζουν με 9 να βάλουμε το γκολ». Και αυτό να το κάνεις σε δύο αλλεπάλληλους τραυματισμούς Νιγηριανών.

Δεν ήμουν ποτέ της αντίληψης ότι πρέπει πάντα να κερδίζει ο καλύτερος και ασφαλώς πάντα υποστηρίζω την ομάδα μου. Απλώς δεν θέλω να με κάνουν να νοιώθω κακομοίρης.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η κακομοιριά ειναι η δευτερη φυση του Έλληνα! Ποτέ δεν είχαμε εμπιστοσυνη στον εαυτο μας ως λαος. Μονιμως πιστευουμε οτι μπορουμε με κουτοπονηράδες και κολπα να ξεγελάμε τους πάντες και να την γλιτώνουμε!
Αλλωστε αυτη η νοοτροπια εφτασε την Ελλαδα στο χειλος της χρεωκοπίας. Και αυτη η νοοτροπια κρατα τον ελληνικο αθλητισμός όμηρο των συμφεροντων, των παραγόντων και των επιχειρηματιών! Έλληνες αθλητες με αξιοπρέπεια ειναι ελάχιστοι και πορευονται μονοι, χωρις κρατικες επιχορηγήσεις.

ximaleo είπε...

Ξέρει κανείς (το ψάχνω εδώ και χρόνια) το πως προέκυψε το ψευδώνυμο "πουρουπουπού" για τον μαλάκα τον Παπαδημητρίου?

ximaleo είπε...

πουρούπουρούπου (δίορθωση). Πάντως το ESPN μας πέρασε γεννιές 14 (στη δημοτική) για τη μπάλα που παίζουμε, κάτι που δε με βρίσκει αντίθετο

ximaleo είπε...

Και επίσης ο Κεϊτα που αποβλήθηκε είναι αυτός που ήθελε ο Φερέρ και θα έφερνε ο Νικολάιδης στην ΑΕΚ? (μετά από ένα ματς κόντρα στην ΑΕΚ που είχε κάνει πάρτυ ή ο συνωνόματος της Μαρσέιγ νομίζω)
Stel, δώσε μας τα φώτα σου, είναι κρίσιμα τα ερωτήματα
1) origins of πουρούπουπου (κατά το Αλεξανδρής ποροπορΟμπορεπορόμ (τεράστιο σύνθημα)
2) origins of Keita
Aρκούντως πιο σοβαρά ζητήματα από το τι θα κάνει η Μαριλίζα

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση στο ερώτημα από Γιώργο Γεωργίου

http://www.youtube.com/watch?v=RDymb6c3s24

Απο

Stel είπε...

όσο για αυτόν που αποβλήθηκε της Νιγηρίας είναι ο Sani Kaita για το οποίο όλως τυχαίως γράφτηκε ότι είχε ενδιαφερθεί η ΑΕΚ πριν κάνα μήνα. Ο άλλος που τον μπερδεύεις είναι ο Kader Keita που παίζει στην Ακτή Ελεφαντοστού και κάποτε όντως είχε κάνει πάρτυ εναντίον της ΑΕΚ ως παίχτης της Λιλ. Τώρα νομίζω παίζει στη Λυον και αμφιβάλω αν είχαμε ποτέ ενδιαφερθεί για αυτόν. Δεν είναι για το μέγεθος μας...